Zabıta'nın kış mesaisi

Zabıta

Kırıkkale Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, yılın son ayında denetim çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Ekipler kış sezonu ile de sıkı bir çalışma içerisine girdi. Pastane, Kafeterya ve çay evleri sıkı takip altında.

YASAL İŞLEM YAPTILAR
Zabıta ekipleri, bir yandan açıkta satılan gıda maddelerine karşı halkın sağlığını korurken bir yandan da kaldırım işgallerinde denetimlerini aralıksız sürdürdü.Kırıkkale Belediyesi zabıta ekipleri, umuma açık istirahat ve eğlence yerleri, gayrisıhhi ve sıhhi işyerleri, lokanta, pastane, güzellik salonları, seyyar satıcılar ve oto galerileri olmak üzere birçok işyerinde denetim gerçekleştirdi. Kurallara uymayan işyerleri hakkında yasal işlem yapan ekipler, kokoreç, midye satan işportaya da göz açtırmadı.

KURALLARI ANLATTILAR
Yetkililer, yasal olmayan girişimlerde bulunan kişilere ve işyerlerine asla taviz vermeyeceklerini dile getirdi. Ekipler son olarak dün öğle saatlerinden itibaren şehirde faaliyet gösteren çay evlerine denetim yaparak kaldırıma masa, sandalye koyan işletmeleri uyardı. Kurallara uyulmasının halk ile iletişim kurarak sağlanabileceğini söyleyen ekipler işletme sahipleri ile sohbet ederek kuralları anlattı. İşyerlerinin kuralları uyması halinde hem kendi menfaatlerini hem de hak menfaatini korumuş olacaklarını belirten ekipler kaldırımın işgal edilmesinin vatandaşlar için olumsuz bir durum olduğunu ve bu denetimlerin yaz sezonu boyunca olduğu gibi kış sezonunda da sık sık yapılacağını söylediler.

SİGARA YASAĞI DENETİMLERİ ARTTI
Öte yandan ekipler sigara yasağı ile ilgili denetimleri de yapmaya devam ediyor. Resmi kurumlardan, halkın kullanımına açık kapalı mekanlara, içkili mekanlardan sigaranın en çok tüketildiği yer olan kahvelere kadar her yer, en ince detayına kadar denetleniyor ve ilk yaptırımlardan biri olan sözlü ya da yazılı uyarılmayla mekanlar ikaz ediliyor. Yasağın başlamasıyla birlikte işletmecilerin ve halkın bilgi eksikliğini de göz önünde bulunduran zabıta ekipleri, ilk denetimlerdeki normal karşılanan hataları uyarılma yaptırımına tabi tutuyor. Ancak bilgi dahilinde olmasına rağmen alenen delinen bir yasak söz konusu ise zabıtalar, cezai işlem yapmakta bir an olsun gecikmiyor.

EKSİKLER KONUSUNDA UYARDILAR
Kırıkkale’de geçtiğimiz gün başlayan denetlemeler dün de devam etti. Kırıkkale Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri Bankalar Caddesi’nde yer alan ve açık kısımları da bulunan cafeleri, içkili mekânları ve kamu hizmetindeki mağazaların bir kısmını denetleyerek işletmecileri eksikler konusunda uyardı, gerekli raporlarını tuttu. Denetlemelerde en çok uyarı alan durum ise; ön kısmında yer alan bahçede sigara içtiren işletmelerin, bahçeyle kapalı kısmı birleştiren noktasının açık olmasıydı. Zabıta ekipleri bu gibi durumlarda kapalı mekanla, açık mekanı birbirinden ayıran noktanın muhakkak kapalı olması gerektiğini söylediler.



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ